Архива вести
                   

ПОЛОЖЕН КАМЕН ТЕМЕЉАЦ ЗА ОПРЕМАЊЕ ИНДУСТРИЈСКЕ ЗОНЕ У ПРЕШЕВУ

10. мај 2018.

Прешево - Државни секретар у Министарству привреде Драган Стевановић и председник општине Прешево Шћиприм Арифи.положили су јуче камен темељац за изградњу комплетно инфраструктурно опремљене саобраћајнице у индустријској зони у Прешеву.

Пројекат вредан 28,8 милиона динара финансирају Министарство привреде и општина Прешево, од чега је учешће Министарства 14,22 милиона, наводи се у саопштењу Министарства.

Заједнички пројекат изградње инфраструктурне инсталације у тој индустријској зони, вредан 12,5 милиона динара, завршен је 2016. године, а јуче је свечано обележен наставак партнерског улагања у зони у Прешеву. 

„На овом простору су доведени вода, оптика и струја. Прешево ће ускоро, захваљујући тим пројектима, бити атрактивније за инвеститоре", рекао је Стевановић и додао да је да ће Министарство у тој општини реконструисати и основну школу „Дитуриа".

Вредност тог пројекта је 32 милиона динара, од чега ће Министарсво обезбедити више од 13 милиона. Министарство ће суфинансирати са 2,5 милиона динара и израду пројектно-техничке документације за трансфер станицу за чврсти отпад.

„Сви ти пројекти су,“ рекао је Стевановић, „део политике Владе Републике Србије да се озбиљно позабави југом земље.“

 „Циљ нам је да све општине на југу Србије буду атрактивније инвеститорима. Желимо да се бавимо растом привреде", рекао је Стевановић.

Председник општине Арифи казао је да је јучерашњи дан за ту општину дан радости, јер је пројекат изградње индустријске зоне започет пре 11 година.

„За нас се ова деценијска Одисеја данас завршава... и сада стварамо економску перспктиву за младе", рекао је Арифи.

„Можемо свашта да критикујемо, али треба да похвалимо оно што је добро и што утиче на живот наших грађана", рекао је Арифи.

Након полагања камена темељца, они су обишли и фабрику „Солид”, која ће у наредних годину дана запошљавати око 200 људи.

Фабрика је отворена у хали која је припадала фирми која је у стечају, и резултат је заједничког труда државе и локалне самоуправе.

Извор: Танјуг, Бета и Координационо тело