Архива вести
                   

ПОКРЕТАЊЕ ПРОИЗВОДЊЕ ДУВАНА У БУЈАНОВЦУ, ОПШТИНА ЗОВЕ ЗАИНТЕРЕСОВАНЕ

14. октобар 2021.

Бујановац – Београд - Пољопривредници у општини Бујановац  који су заинтересовани за гајење дувана треба да се јаве Служби за пољопривреду у Општинској управи.

Како се наводи у саопштењу из локалне самоуправе, Аграрна комора пољопривредних произвођача Србије и општина Бујановац постигли су  договор да помогну  пољопривредницима да почну поново да се баве производњом дувана.

„Можемо са сигурношћу рећи да би Агенција за дуван врло радо издала  све потребне дозволе  да се поново покрене производња  у општини Бујановац где се традиционално производио најквалитетни дуван у региону. Обезбеђена је и фирма која би направила уговоре са произвођацима и која би гарантовала сигуран пласман целе производње по тржижним условима на задовољство обе стране“, поручују из Општине.

Договорено је, додаје се, да се ураде квалитетне припреме за 2022. годину како би се урадило све што је потребно, како по Закону, тако и у агроекономском року да би  производња била успешна.

Потребан је списак потенцијалних произвођача, површине са катастарским бројевима парцела на којима би се садио дуван, као и места где би се дуван производио.

Служба за пољопривреду позива све потенциалне произвођаче да се јаве за регистрацију  у канцеларију бр.308 у згради Општине Бујановац или  путем попуњеног обрасца који се може наћи на интернет страници www.bujanovac.rs а треба га послати на имејл адресу: poljoprivreda@bujanovac.rs

Извор: Бујановачке, Координационо тело