Архива вести
                   

ПОКРЕНИ СЕ ЗА ПОСАО 18.11.2016.

18. новембар 2016.

Конкурс за нови, осми, циклус националног донаторског програма „Покрени се за посао“, који спроводи НВО Енека, уз подршку компаније „Филип Морис” у Србији, отворен је 25. октобра и трајаће до 31. јануара наредне године. Програм има за циљ да подржи покретање и унапређење малих и породичних предузећа широм Србије.

Програмом „Покрени се за посао“, 100 нових предузетника ће ове године добити бесповратна средства за куповину опреме неопходне за покретање или унапређење сопственог бизниса. Осим тога, корисницима ће на располагању бити велики број обука, као и саветодавна помоћ економских стручњака, који ће их упутити у основе малог предузетништва.

Програм обезбеђује бесповратна средства у износу до 250.000 динара у виду опреме неопходне за покретање или унапређење предузетничке делатности, пословне и стручне обуке и сталну саветодавну помоћ од стране економских стручњака.

Програм„Покрени се за посао“ намењен је особама са добром пословном идејом, односно онима које краси предузетнички дух, али којима због социјалног статуса нису доступни кредити комерцијалних банака.

Услови конкурса укључују: пребивалиште или боравиште на територији Републике Србије, добру и одрживу пословну идеју за започињање или унапређење сопственог бизниса и попуњен пријавни образац.

Рок за пријаву је 31. јануар 2017. године.

Додатне информације о конкурсу, као и образац за пријаву и документација, доступни су на http://www.pokrenisezaposao.rs/prijavi-se  

Извор: Покрени се за посао и Координационо тело