Архива вести
                   

ПОДРШКА НОРВЕШКЕ ОД 700.000 ЕВРА ПОЧЕТНИЦИМА У БИЗНИСУ (РОК: 15. АВГУСТ 2019)

26. јули 2019.

Рок до којег будући предузетници и постојећа предузећа у Србији могу да аплицирају са пројектима за доделу бесповратних средстава Краљевине Норвешке кроз пројекат „Норвешка за вас" продужен је до 15. августа 2019, саопштено је из Канцеларије Уједињених нација за пројектне услуге (УНОПС).

Краљевина Норвешка је издвојила 700.000 евра за привредне активности које ће допринети отварању нових радних места, а будући предузетници и постојећа микро и мала предузећа из 91 локалне самоуправе обухваћене пројектом могу да затраже подршку до 10.000 евра.

Јавни позив има за циљ да допринесе уравнотеженијем друштвено-економском развоју кроз повећање могућности запошљавања и повећа социјалну кохезију у мање развијеним подручјима.

Као резултат ових активности, очекује се отварање најмање 70 нових радних места кроз побољшање пословања постојећих предузећа и оснивање нових пословних субјеката, наоди се у саопштењу.

Позив је подељен у две партије вредне по 350.000 евра.

Прва партија намењена је незапосленима који желе да почну пословање, а будући предузетници којима буде одобрено финасирање биће у обавези да финансијски учествују у пројекту са десет одсто од укупне вредности пројекта.

На другу партију могу да се пријаве предузећа регистрована у периоду од 1. јануара 2014. до 31. децембра 2018, којима је потребна подршка за отварање нових радних места, а биће у обавези да дају готовински удео од 20 одсто од укупних трошкова пројекта, прецизира се у саопштењу.

Извор: Танјуг и Координационо тело