Архива вести
                   

ПОЧИЊЕ ЛИКОВНИ КОНКУРС ЗА КАЛЕНДАР ЕВРОПСКОГ ПРОГРЕСА ЗА 2015. ГОДИНУ

13. октобар 2014.

У петак, 10. октобра је за ученике и ученице средњих школа и гимназија у 34 општине југоисточне и југозападне Србије почео ликовни конкурс за новогодишњи календар програма Европски ПРОГРЕС.  Тема конкурса је „Упознај Европу“.

Циљ конкурса је да подстакне средњошколце да развијају своје таленате и надахне их да истраже и открију мало познате, али занимљиве, чињенице о Европи, као и да покажу креативност у ликовном представљању својих открића широј публици.

Организовањем овог конкурса, Европски ПРОГРЕС је  наставио традицију коју су претходних година у југозападној и јужној Србији организовали европски развојни програми ЕУ ПРОГРЕС и МИР. Ученици, наставници и родитељи су претходних година ову иницијативу позитивно оцењивали и са задовољством је подржавали.

Дванаест најбољих радова, које одабeре стручни жири, ће бити штампано на календару Европског ПРОГРЕС-а за 2015. годину. Млади аутори одабраних радова ће бити награђени лаптоп и таблет рачунарима, као и фотоапаратима.

Лаптоп рачунар и пројектор ће бити додељени школи која буде проглашена за најбољу на основу укупног броја и квалитета свих поднетих радова, као и преданости у организацији интерног школског такмичења.

Конкурс је отворен до 10. новембра 2014. године, а проглашење победника, додела награда и промоција календара за 2015. годину ће бити  организовани крајем децембра у Блацу.

Учесници овогодишњег ликовног конкурса „Упознај Европу“ треба да представе сопствено виђење чињеница о Европи које сматрају занимљивим. Све радове треба да прати и кратак текстуални опис којим се објашњава представљена чињеница и шири знање о Европи.

Информације о конкурсу су доступне на http://www.euprogres.org/vest.php?id=603.

У програм Европски ПРОГРЕС укључене су следеће 34 локалне самоуправе: Нови Пазар, Ивањица, Нова Варош, Прибој, Пријепоље, Рашка, Сјеница и Тутин на југозападу Србије, као и Прокупље, Блаце, Житорађа, Куршумлија, Лесковац, Бојник, Власотинце, Лебане, Медвеђа, Црна Трава, Врање, Босилеград, Бујановац, Владичин Хан, Прешево, Сурдулица, Трговиште, Брус, Алексинац, Гаџин Хан, Дољевац, Мерошина, Сврљиг, Бабушница, Бела Паланка и Књажевац на југоистоку земље.

Извор: Југпрес и Координационо тело