Архива вести
                   

ПОЧЕЛО ПРЕМОШЋАВАЊЕ ЈУЖНЕ МОРАВЕ КОД БУЈАНОВЦА

16. децембар 2016.

Бујановац – Премошћавање Јужне Мораве у близини старог, оштећеног моста код некадашњег „Југокопа” надомак Бујановца почело је постављањем првих хоризонталних армирано-бетонских профила на претходно изграђене стубове.  

Завршетком радова на овом  објекту, који се гради у склопу међународног„Коридора 10”, на деоници између Српске Куће и Левосоја, ће бити успостављена друмска саобраћајна веза од Бујановца према насељеним местима на десној обали Јужне Мораве – Жужељици, Љиљанцу, Жбевцу, Бујановачком језеру, Железничкој станици, Божињевцу и суседним насељима.

Према најавама надлежних, мост би требало да буде пуштен у саобраћај средином следеће године.  

Стари мост, чија се конструкција улегла пре више од две године,  се не користи за друмски саобраћај, а пешаци га прелазе на своју одговорност.  

Саобраћај до насеља на десној речној обали одвија се алтернативним путним правцима преко Железничке станице или села Давидовац, које се налази на територији града Врања.

Нови мост ће чинити саставну целину будућег надвожњака преко друмског Коридора 10, који је у изградњи, као и постојеће железничке пруге на овом међународном правцу.

Извор: Бујановачке и Координационо тело