Архива вести
                   

ПОЧЕЛО МОНТИРАЊЕ ТРАНСФЕР СТАНИЦЕ

11. април 2019.

Бујановац – Монтирање опреме на трансфер станици на градској депонији, започето у понедељак, требало би да буде завршено за 20 дана, након чега ће уследити радови на прикључцима за воду и струју.

Већина делова и опреме, набављених донацијом од око 160.000 евра из ЕУ фондова, већ је пребачена на локацију и стручни тим монтера увелико ради на инсталирању у објекат трансфер станице.

Ово постројење ће заменити постојећу депонију, тако што ће се у њему разврставати и пресовати отпад, да би се потом превозио на регионалну депонију „Метерис“ у Врању.

Пројекат, који би требало да оконча вишегодишњу еколошку претњу по Бујановац и околна насеља од неадекватне депоније и превазиђеног начина одлагања отпада, улази већ у седму годину реализације, уз улагања од око 100 милиона динара, највећим делом из Координационог тела за општине Прешево, Бујановац, Медвеђа.

По речима начелника општинског Одељења за развој и инвестиције, Енвера Рамаданија, ово је прва фаза радова на оспособљавању трансфер станице, док ће се у другој фази радити прикључци за воду и струју.

Рамадани није могао да прецизира када ће комплетни радови бити готови а трансфер станица стављена у функцију.

За изградњу спољних прикључака у буџету општине за 2019. годину је планирано 10 милиона динара.

Извор: Бујановачке и Координацино тело