Архива вести
                   

ПОЧЕЛА ИЗГРАДЊА ГЛАВНОГ ЦЕВОВОДА У ПРЕШЕВУ

21. април 2021.

Прешево – Београд -  Пројекат је изузетно важан за развој инфраструктуре у општини Прешево и житељима ће омогућити уредно водоснабдевање, које ће утицати на укупни квалитет живота, истакла је Јелена Чолић, заменица директора  Службе Координационог тела Владе Републике Србије за општине Прешево, Бујановац и Медвеђа.

„Нама у Координационом телу је изузетно задовољство што ћемо кроз инвестицију од 22.000.000 РСД у овој буџетској години, омогућити грађанима Прешева да коначно буде решен проблем уредног водоснабдевања у овој општини. Користим прилику да се захвалим Краљевини Норвешкој,  која преко своје амбасаде у Републици Србији финансира Пројекат „Норвешка за вас“ и  УНОПС-у, који спроводи пројекат.  Као и до сада, наша сарадња је била беспекорна, а њихови напори од кључне важности за успех овог пројекта. Верујуем да ће радови бити завршени предвиђеном динамиком и у року“, закључила је Чолић.

У претходном периоду , заједничким залагањем, створили смо услове за започињање радова на изградњи главног потисног цевовода у општини Прешево.

Догађају су присуствовали  заменик амбасадора Краљевине Норвешке у Републици Србији,  Геир Хакон Јохансен  и Шћиприм Арифи, председник привременог органа општине Прешево.

Извор : Координационо тело