Архива вести
                   

ПЕТ ШКОЛА У МЕДВЕЂИ ДОБИЈА ИНТЕРАКТИВНЕ ТАБЛЕ

26. новембар 2018.

Медвеђа – Ученици свих пет школа на територији општине Медвеђа добиће ускоро интерактивне, паметне табле, како би се модернизовао образовни систем, а иницијатор куповине ових електронских табли је председник општине Небјша Арић.

Куповину табли финансираће локална самоуправа.

„Наша је жеља да ученици општине Медвеђа усвајају знање, поред традиционалног, и на модеран начин. Реч је о савременој образовној технологији за ученике и наставнике, и то је само један од потеза који локална самоуправа чини да побољша положај младих, да им створи услове које имају и деца у великим местима“, каже Арсић.

Паметна табле ствара предуслове за ангажовање свих чула у процесу стицања нових знања, развија креативност ученика и обезбеђује већу активност ученика у настави и учењу.

Ова табла побољшава квалитет наставе, чини је очигледном и интерактивном. Својим карактеристикама, између осталог, омогућава приказ видео-записа различитих формата и фотографија у великој резолуцији, примену великог броја едукативних софтвера и уређивање докумената на лицу места.

Површина табле је осетљива на додир, омогућава употребу дигиталног мастила и тренутно снимање активности која је у току.

Извор: Југмедиа и Координационо тело