Архива вести
                   

ПЕСНИК ИЗ БОЖИЊЕВЦА ПРОМОВИСАО НОВУ ЗБИРКУ

12. фебруар 2019.

Бујановац – Библиотека “14. Новембар“ приредила је у бујановачком Дому културе  промоцију збирке песама за децу„Башта дугиних боја“ песника Миодрага Томића из Божињевца код Бујановца.

После Враголија чаролија (2014.)  и Петиције заћоше (2017.), промовисана је најновија књига Миодрага Томића, у издању „Записа“ из Бујановца.

Песме из Томићеве књиге читале су ученице ОШ “Бранко Радичевић”, док је аутор посетиоцима казивао још увек необјављене стихове који ће се наћи у новој књизи коју припрема, а имаће, како је рекао, љубавну тематику. 

„У Башти дугиних боја разазнајемо глас изворан, неспутан, препуштен спонтаној мелодији југа и интимним тоновима детињства.Томић се везује за завичајне слике одрастања детета и то осећање чини суштину овог рукописа. Са много заноса он ниже стихове о дечијим и животињским љубавима, бригама, стрепњама, школи и школским обавезама, поентирајући често саветом, поруком, молбом, вољом за животом у Богу. Из његових стихова исијавају животни оптимизам, непатворено добродушје и чиста емоција“, каже,између осталог, рецензент књиге Душица М. Филиповић.

Миодраг Томић рођен је у Трејаку, а поезију пише од најранијег детињства. Песме су му објављене у Лексикону савремених српских писаца (2015.), а добитник је многих награда.

Поред издавача, штампање књиге помогла је и Општина Бујановац.

Извор: Бујановачке и Координацино тело