Архива вести
                   

ПЧИЊСКИ ОКРУГ КОМПЛЕТНО У СИСТЕМУ „БЕБО, ДОБРО ДОШЛА НА СВЕТ“

27. фебруар 2019.

Прешево – Шест општина Пчињског округа током децембра прошле године прикључиле су се систему за електронску пријаву новорођенчади у оквиру пројекта „Бебо, добро дошла на свет“, чиме је омогућен електронски поступак пријаве у вези са захтевом за остваривање права на родитељски додатак. Почетком ове недеље у оквиру јединственог управног места “еБЕБА” захтев за остваривање права на родитељски додатак отворен је и за општину Прешево.

Канцеларија за информационе технологије и електронску управу још од 4. фебруара 2019. године, обезбедила је телефонску подршку запосленима који су овлашћени за рад на систему за пријаву новорођенчади у оквиру пројекта „Бебо, добро дошла на свет“.

Такође, на сајту Канцеларије за информационе технологије и електронску управу доступна је и контакт форма путем које се могу послати питања, указати на проблеме, доставити сугестије, у вези са пројектом „Бебо, добро дошла на свет“ (еБеба).

Путем контакт форме, могуће је поставити питања која нису ургентна имајући у виду да одговор стиже у року од 72 сата.

Контакт центар намењен овлашћеним лицима за рад на систему електронске пријаве новорођенчади, док се родитељи упућују на контакт форму доступну на сајту Владе Републике Србије за сва питања у вези са пријавом рођења њиховог детета.

До данас је, од почетка издавања електронске  пријаве рођења детета у Здравственом центру Врање, од 10. јула 2016. године, на овај начин пријављено 4.027 новорођенчади –како наводе из ЗЦ Врање.

Извор: ОК радио и Координационо тело