Архива вести
                   

ОТВОРЕНИ СПОРТСКИ ТЕРЕН И ЂАЧКА КУХИЊА У ЛЕВОСОЈУ КОД БУЈАНОВЦА

7. септембар 2010.

Председник Координационог тела Владе Србије за општине Прешево, Бујановац и Медвеђa министар Милан Марковић у понедељак 6. септембра отворио је спортски терен и ђачку кухињу у основној школи "Вук Караџић" у селу Левосоје у општини Бујановац. Средства за изградњу терена обезбедио је "Телеком", а кухињу је опремило ЈП ПТТ саобраћаја Србије.

"За Левосоје иду бољи дани. Ми већ наредне године планирамо нове инвестиције у ово село. Циљ нам је да што више људи остане да живи и ради овде, да школа има што више ђака и надам се да ћемо сви заједно у томе успети", рекао је Марковић.

Председник општине Бујановац Шаип Камбери је изјавио новинарима да је отварање терена "доказ да Координационо тело, заједно с локалном самоуправом и другим републичким институцијама, брине о стању школстава у овој општини".

"Верујем да ћемо у будућности реализовати овакве и сличне пројекте и успети да побољшамо инфраструктуру у нашој општини", изјавио је Камбери.

Менаџер за односе са јавностима "Телекома" Милица Марковић подсетила је да та компанија подржава пројекте улагања у школство годинама уназад. Она је навела да се подршка школству одвија у неколико праваца, а кључни су подршка инфраструктурним пројектима у школама, увођење интернета, опремање учионица рачунарима, као и подршка талентованим ученицима.

Директор основне школе "Вук Караџић" Драган Томић рекао је да су спортски терен и ђачка кухиња "капитални пројекти" за школу и подсетио да је за изградњу спортског терена
било потребно 1,3 милиона динара.

У овој малој локалној заједници на југу Србије, како је истакнуто, грађани очекују да држава настави да улаже, колико је могуће, а нарочито да се створе економске претпоставке за опстанак овог села које још нема канализациону мрежу.

Нарочито је важно да се економски подстакну локална предузећа — фирма "Фелдспат", која се бави производњом кварцног песка, "Пролеће", које производи метални намештај и кланица "Југокоп", у чијем се саставу налазе велике површине земљишта.