Архива вести
                   

ОТВОРЕНА ШКОЛА НОВИХ ЛИДЕРА

11. новембар 2011.

Прешево - Невладина организација „Иницијатива младих за људска права“ отворила је у Прешеву школу у којој ће млади лидери са југа Србије стећи знања и вештине потребне за побољшање живота младих у својој средини. У „Школи нових лидера", која је намењена матурантима средњих школа из Прешева и Бујановца, учиће се о људским и мањинским правима, теоријама државе и демократије, европским интеграцијама и утицају недавне прошлости на политичку ситуацију на Балкану. Млади из ове две општине, њих 30, у школи ће учити и о основама јавног заговарања, аналитичког и академског писања и основама практичне политике. Дипломирани студенти „Школе нових лидера" добиће финансијску помоћ за реализацију својих идеја, којима ће допринети побољшању положаја младих у свом граду.

„Проблеми са којима се суочавамо у Прешеву и Бујановцу су велики, али за младе људе могу да представљају могућност и изазов да нешто промене. Овакве обуке су одличне, а на вама је да покажете храброст да се суочите са проблемима и укључите у друштвени и политички живот", рекао је посланик у Скупштини Републике Србије Риза Хаљими.

Председник општине Бујановац Шаип Камбери нагласио је да оваква школа младима може да пружи основна знања која ће им омогућити да утичу на унапређење живота у својој средини.

Пројекат „Школа нових лидера" финансира амбасада Велике Британије.