Архива вести
                   

ОТВОРЕНА РЕКОНСТРУИСАНА ЗГРАДА ПРЕДШКОЛСКЕ УСТАНОВЕ „МЛАДОСТ“ У МЕДВЕЂИ - СКТ ФИНАНСИРАЛА ПРОЈЕКАТ СА 13 754 000 ДИНАРА

23. мај 2022.

Медвеђа – Београд - На Дан општине Медвеђа, 20. мајa, свечано је отворен  реновирани објекат Предшколске установе „Младост“. Директорка установе, Добрила Андрејевић, истакла је да је реконструкција објекта била неопходна те да је овај пројекат за све садашње и будуће кориснике установе од немерљивог значаја.

Објекат је, захваљујући залагању Координационог тела Владе Републике Србије за општине Прешево, Бујановац  и Медвеђу, Министарства за државну управу и локалну самоуправу и средствима општине Медвеђа комплетно реновиран. Овом адаптацијом замењена је столарија, кров, подови, окречени су зидова и набављен  инвентар, чиме су унапређени услови за боравак малишана.

Објекат су свечано отворили директорка ПУ „Младост“, Добрила Андрејевић,  председник Привременог органа општине Медвеђа Драган Кулић и в.д. земенице директорке Службе  Координационог тела, Јелена Чолић. Након отварања они су обишли све прпосторије и констатовали да је улагање у побољшање услова за боравак најмлађих нешто што доприноси не само њиховом васпитању и образовању, већ и унапређењу услова рада и васпитача који ће сада моћи да примене све савремене наставно образовне методе.

Према речима председика Привременог органа општине Медвеђа, Драгана Кулића, отварање реновираног објекта је уприличено 20. маја – на дан општине јер је на тај дан пре 86 година у Гајтану, на месту званом Јововића ливаде, формирана Прва српска дивизија која је имала значајан удео у ослободилачком рату. Кулић је захвалио Служби Координационог тела и Министарству за државну управу и локлану самоуправу на финансирању реконструкције ПУ „Младост“, нагласивши да је овај пројекат веома значајан за све грађане општине.

Вредност реконструкције износи 24,5 милиона динара а Служба Координационог тела је у овај пројекат уложила 13 754 000 динара.

Јелена Чолић, в.д. заменице директорке Службе Координационог тела за Прешево, Бујановац и Медвеђу, истакла је да је улагање у инфраструктурне пројекте и неговање образовања и културе приоритет овог државног органа.

Предшколску установу „Младост“ похађа укупно 214 малишана, а осим у овом објекту деца из околних села имају могућност да бораве и у 9 издвојених одељења.

Догађају су присуствовали и представници других локалних самоуправа и бројни гости из јавног, културног и политичког живота Јабланичког округа.

ИИзвор: Инфо Центар Југ, Координационо тело