Архива вести
                   

ОТВОРЕН ПОЗИВ ЗА МЕЂУНАРОДНУ ЛЕТЊУ ШКОЛУ О ПОМИРЕЊУ НА БАЛКАНУ

14. мај 2019.

Европски покрет у Србији оглашава позив за Међународну летњу школу “Engagement for Friendship: Changing Political Culture in the Balkans”, која ће се одржати у Београду, од 30. јуна до 7. јула 2019. године. Школа се организује у оквиру Жан Моне пројекта Демократизација и помирење на Западном Балкану.

Летња школа се фокусира на улогу пријатељства у стварању етничког помирења у региону, а циљ је да се оспори тренутна непријатељска перцепција у региону, откривањем позитивних прича о пријатељству и сарадњи народа. Настојаћемо да покажемо да се иза непријатељстава између балканских народа, налази мноштво заједничких подухвата и искустава која могу довести до пријатељста.

Циљ је да се успостави кооперативна мрежу младих истраживача, активиста цивилног друштва и студената, и оснажимо их за борбу против садашњег непријатељства на дугорочној основи.

Позив важи за младе, првенствено студенте и активисте организација цивилног друштва, заинтересовани за помирење и промовисање пријатељства. Максималан број учесника летње школе је 25.

Котизација за летњу школу износи 30 евра (15 евра само за учеснике из Београда). Пријаве се примају електронсим путем (слањем попуњеног формулара и пратеће документације на и-мејл nina.lopandic@emins.orgдо 4. јуна 2019. године. Сва питања у вези са Школом и пријављивањем могу се слати на исту и-маил адресу.

Више информација о овом позиву и пријавни формулар  су доступни на http://www.emins.org/otvoren-poziv-za-medunarodnu-letnju-skolu-o-pomirenju-na-balkanu/

Извор: Европски покрет Србија и Координационо тело