Архива вести
                   

ОТВОРЕН КОНКУРС ЗА ПОДРШКУ ДИГИТАЛНОЈ ТРАНСФОРМАЦИЈИ ММСП (РОК: ДО УТРОШКА СРЕДСТАВА)

9. август 2019.

Центар за дигиталну трансформацију Привредне коморе Србије (ЦДТ ПКС) позива компаније да конкуришу за нови Програм подршке дигиталној трансформацији микро, малих и средњих предузећа и да, уз помоћ сертификованих консултаната, унапреде пословање увођењем најсавременијих дигиталних и других алата.

Јавни позив у оквиру Програма подршке дигиталној трансформацији микро, малих и средњих предузећа 2019-2020. расписао је ЦДТ ПКС, у сарадњи са Немачком организацијом за међународну сарадњу (ГИЗ) и Развојном агенцијом Србије (РАС), са циљем јачања капацитета и конкурентности ММСП сектора у Србији.

Изабране компаније имаће могућност да им сертификовани консултанти израде бесплатне експертске анализе, које дефинишу кључне области које треба унапредити, наводи се у саопштењу ПКС.

Следећи корак је развој и имплементација дигиталне стратегије са циљем подизања конкурентности ММСП кроз подизање пословних процеса, понуде производа и услуга, комуникације са потенцијалним и актуелним купцима, ефикасније планирање финансирања, подизање профитабилности, маркетиншких и промотивних активности.

Израду и имплементацију дигиталне стратегије суфинансира РАС до 50 одсто укупних трошкова, максимално до 600.000 динара.

Дигитална трансформација је одлична прилика за микро, мала и средња предузећа да раним усвајањем дигиталних технологија уведу иновативне пословне моделе, значајно унапреде радне процесе и створе нове производе који ће им обезбедити брзи раст, конкурентну предност и освајање нових тржишта.

Компаније заинтересоване за учешће у програму пријављују се преко линка и попуњавају онлајн упитник о тренутном стању дигитализације, а добијени подаци биће полазна тачка консултантима за израду Експертске анализе.

Додатне информације о конкурсу и пријавни формулар су доступни на   https://www.ras.gov.rs/javni-poziv-za-ucesce-u-programu-podrske-digitalnoj-transformaciji-mmsp

Извор: Развојна агенција Србије и Координационо тело