Архива вести
                   

ОТВОРЕН КОНКУРС „ПОКРЕНИ СЕ ЗА ПОСАО”

23. новембар 2015.

Седму годину за редом, 100 перспективних предузетничких идеја имаће прилику да буду реализоване у оквиру националног конкурса ПОКРЕНИ СЕ ЗА ПОСАО, захваљујући подршци компаније Филип Морис.

ПОКРЕНИ СЕ ЗАПОСАО помаже људима са добром и одрживом пословном идејом да започну или унапреде сопствени мали бизнис, а све у циљу смањења незапослености и охрабривања људи да се отисну у предузетничке воде. Предузетништво је главни покретач економског напретка у Европи и свету, и препознато је као кључна карика за опоравак привреде у Србији.

„Више хиљада људи који се сваке године јаве на овај конкурс најбољи су показатељ да у Србији има доста предузетничког духа, али људима је потребна подршка и подстрек. Потребно је доста храбрости и вере у сопствену идеју, а овај програм им помаже да набаве неопходну опрему и добију адекватне обуке и саветодавну помоћ, како би се што боље припремили за оштру тржишну утакмицу. Чињеница је да је у протеклих шест година, кроз програм ПОКРЕНИ СЕ ЗА ПОСАО, покренуто 490 малих и породичних предузећа, и тако омогућено запослење више од 1500 људи, а да сва ова предузећа још увек успешно послују, најбољи су подстрек свима онима који размишљају да ли да се пријаве на конкурс ПОКРЕНИ СЕ ЗА ПОСАО", изјавила је Јелена Прерадовић Стевановић из компаније Филип Моррис, и додала:

„Позвала бих све заинтересоване да се ближе упознају са искуствима наших предузетника из претходних циклуса програма на сајту програма www.pokrenisezaposao.rs  као и на друштвеним мрежама користећи #Stisni petlju i #PokreniPosao. Сигурна сам да ће пронаћи корисне савете и добити одговоре на многобројна питања која су заједничка свим предузетницима који тек почињу да развијају своје пословне идеје".

ПОКРЕНИ СЕ ЗА ПОСАО реализује невладина организација ENECA, а значај и добри резултати конкурса у протеклих шест година обезбедили су подршку и великог броја партнера. Тако ће и ове године Национална служба за запошљавање, као један од кључних партнера, преко своје мреже филијала и канцеларија, информисати незапослена лица и помоћи им око пријављивања за програм ПОКРЕНИ СЕ ЗА ПОСАО.

Седми по реду годишњи конкурс ПОКРЕНИ СЕ ЗА ПОСАО трајаће до 29. фебруара 2016. године. Детаљније информације о конкурсу, начину пријављивања као и сам формулар пријаве за конкурс можете пронаћи на сајту www.pokrenisezaposao.rs, а интересантне информације о конкурсу и постојећим предузетницима могу да се прате на страници: www.facebook.com/pokrenisezaposao.rs

Извор: Ресурс центар и Координационо тело