Архива вести
                   

ОТВАРАЊЕ ОДЕЉЕЊА ВИСОКЕ МЕДИЦИНСКЕ ШКОЛЕ СТРУКОВНИХ СТУДИЈА ИЗ ЋУПРИЈЕ У ВРАЊУ

20. март 2018.

Врање - Споразум о отварању одељења Високе медицинске школе струковних студија из Чуприје у Врању су потписали др Слободан Миленковић, градоначелник Врања,  др. Христос Алексопулос, директор Високе медицинске школе у Ћуприји и Љиљана Ђорђевић, директорка Високе школе примењених струковних студија у Врању.

Миленковић је изразио задовољство због почетка пословно-техничке сарадње и отварања одељења поменуте школе из Ћуприје у Врању.

"Знам да је велико интересовање ученика средње медицинске школе за даљи наставак школовања управо у овој установи. Ова школа има изузетан реноме, традицију и стручан кадар. Можемо да рачунамо да ће, по овом споразуму, у школској 2018-2019. години бити уписано 80 студената”, рекао је Миленковић.  

Према његовим речима, ученици целог југа Србије, али и из других крајева, ће бити у могућности да се образују у овој школи.

Христос Алексопулос, директор Високе медицинске школе у Ћуприји, казао је да ова државна установа  брине о образовању здравствених радника. Школа постоји 20 година, а велики број студената долази са југа Србије.

,,Треба повећати проценат медицинских сестара са Високом медицинском школом јер је то  потреба  југа Србије. Ми смо кренули са општим смером, али је у плану и отварање  нових смерова за физиотерапеуте и струковне радиолошке техничаре “, истакао је Алексопулос.

Љиљана Ђорђевић, директорка Високе школе примењених струковних студија у Врању, казала је да две школе имају много тога заједничког.

"Наша  школа има адекватне учионице, лабораторије, опрему, али и део наставног кадра који може да помогне Високој медицинској школи из Ћуприје у процесу акредитације, и приликом реализације наставног плана и програма”, напоменула је Ђорђевићева.

Извор: РТВ Ритам и Координационо тело