Архива вести
                   

ОТПАКИВАЊЕ: БУЈАНОВАЦ - МЕСТО СУСРЕТА МЛАДИХ

30. jануар 2015.

Централни догађај регионалне размене младих из Бујановца и Обреновца у оквиру пројекта „Отпакивање 2014/15" биће одржан у петак, 30. јануара, у 12.00 часова  у Канцеларији за младе Бујановац (Карађорђа Петровића 7).

Циљ пројекта „Отпакивање 2014/15" је да подстакне сарадњу младих из мешовитих и једнонационалних средина. Има два сегмента - припрему и израду културних пакета у заједници и организацију регионалних размена.

На скупу ће говорити: Нагип Арифи, председник општине Бујановац, Снежана Клашња, помоћница министра омладине и спорта, Бранко Спасић, члан Савета за младе Обреновца и Вјолца Алиу, координаторка Канцеларије за младе Бујановац

Током регионалне размене, поред представљања културних пакета Канцеларија за младе из Бујановца и Обреновца, биће отворена и изложба фотографија културних пакета и одржана дебата о оживљавању идеје различитости међу младима и у заједници.

У склопу регионалне размене, као друге фазе пројекта „Отпакивање 2014/15", у посети Канцеларији за младе општине Бујановац од 29. до 31. јануара биће млади из Канцеларије за младе општине Обреновац.

Пројекат „Отпакивање 2014/15", који треба да омогући повезивање младих из 12 општина у Србији, финансира Европска унија у оквиру програма „Подршка цивилном друштву".

За додатне информације можете се обратити координаторки пројекта Невени Николић (otpakivanje@bgcentar.org.rs) или координаторки Канцеларије за младе Бујановца Вјолци Алиу.

Извор: EurActiv вебсајт и Координационо тело