Архива вести
                   

ОТКАЗАНА ПОДЕЛА НОВОГОДИШЊИХ ПАКЕТИЋА У БУЈАНОВЦУ ЗБОГ НЕПОШТОВАЊА МЕРА

25. децембар 2020.

Бујановац - Због непоштовања мера против ковида, а након неколико апела организатора упућених великом броју окупљених грађана на тргу, подела новогодишњих пакетића деци из Бујановца, коју је организовала Канцеларија за младе, је прекинута.

Како пишу Бујановачке, велики број људи  се пре почетка поделе тискао поред новогодишње декорације на тргу, у жељи да буду први у реду када подела почне, а о дистанци и анти-ковид мерама није било ни речи, док су организатори узалуд тражили да се направи размак, истичући да неће бити поделе ако то не буде испоштовано.

Затим су се организатори повукли у Дом културе, а људи са децом су кренули за њима, а у општем метежу је разграбљено тридесетак пакетића пре него што је манифестација коначно прекинута.

„Због непоштовања мера нисмо могли да наставимо. Наставићемо поделу на неки други начин", рекао је за Бујановачке Арбнор Садрију из Канцеларије за младе.

Један од разочараних родитеља је прокоментарисао да је „срамота то што су организатори урадили".

„Срамота велика, ево сад дају коме они хоће. Улазе људи у Дом културе и враћају се са пакетићима. Па позвали су све јуче преко вашег портала, али и народ је крив, сви су се гурали да узму. Мука, немаштина, шта ћеш", казао је отац једне девојчице.

Према речима организатора, пакетићи су обезбеђени од донација више људи.

Извор: Бујановачке, Јужне вести и Координационо тело