Архива вести
                   

ОШ „Б. РАДИЧЕВИЋ“: ПРВАЦИ ОСТАЈУ У МАТИЧНОЈ ШКОЛИ, ЗА ОСТАЛЕ СЕЛИДБА

30. август 2022.

Бујановац – Београд - Ученици Основне школе “Бранко Радичевић” у Бујановцу нову школску годину почеће у средњим школама “Свети Сава” и “Сезаи Сурои” у којима су завршили друго полугође. Нова генерација ђака првака ће своје школовање започети у објекту за предшколце у дворишту школе.

Како kaže Маја Антић Јованов, помоћница директора, ђаци ће до завршетка радова у матичној школи седети у клупама бујановачких средњих школа.

“ Други, трећи и четврти разред ће ићи у Средњу школу “Свети Сава” и то у три смене. Часови за њих почињу у пола осам и ове школске године ће час трајати 45 минута, као и првацима који ће ићи у дечији вртић у оквиру школе”,  каже Антић Јованов.

Додаје да ће ученици виших разреда на наставу у Средњу школу „Сезаи Сурои“ у такозвану “трећу смену“ (од 16 до 20 часова).

“ Ту немамо много простора за манипулацију јер имамо путнике, тако да све остаје исто”, каже она.

Реконструкција бујановачке основне школе почела је децембра прошле године када је за 37 школских одељења обезбеђен простор у средњим школама како би се настава несметано одвијала. Како је тада најављено за реализацију овог пројекта предвиђено је скоро годину дана.

Извор: Бујановачке, Координационо тело