Архива вести
                   

ОПШТИНСКО ВЕЋЕ: НОВА СИСТЕМАТИЗАЦИЈА РАДНИХ МЕСТА И ПОМОЋ ЗА ДОМ ЗДРАВЉА

16. jануар 2018.

Бујановац – Општинско веће је на првој овогодишњој седници изменило и допунило Правилник о унутрашњој организацији и стистематизацији радних места у Општинској управи Бујановац.

По речима начелника Фадила Алитија, измене су урађене због рационализације која је  усклађена са одлуком Владе Републике Србије, а у Општинској  управи подразумева смањење девет радних места.

Већници су на поменутиј седници именовали комисије за доделу подстицајних средстава и вредновање пројеката у шест области у 2018. години, које укључују пољопривреду, локално предузетништво, студентске стипендије, удружења грађана, спорт и културу.

Одлуком о буџету СО Бујановац за ову годину, за подстицајна средства у пољопривреди опредељено је 20 милиона динара, за развој локалног предузетништва 15 милиона, за студентске стипендије 10 милиона, за пројекте и програме у области удружења грађана 3 милиона, за пројекте и програме у спорту  9 милиона и за вредовање пројеката у области културе 2 милиона динара.

Општинско веће је дало сагласност на захтев Дома здравља Бујановац да се за тромесечно ангажовање радника у овој установи из буџета издвоји 18 милиона динара.

Локална самоуправа ће из свог возног парка бујановачком Дому здравља уступити теренско возило „Лада Нива“ за побољшање услова рада службе за кућну негу.

Из Општинског буџета ће бити издвојена и финансијска средства за четворомесечно ангажовање двоје радника у предшколским групама бујановачког вртића „Наша радост“ у Кленику и Српској Кући.

Донет је и закључак о издвајању 367.000 динара за овогодишњи рад политичких странака које имају одборнике у Скупштини општине Бујановац.

Извор: Бујановачке и Координационо тело