Архива вести
                   

ОПШТИНСКИ ШТАБ У МЕДВЕЂИ УПУТИО АПЕЛ ГРАЂАНИМА

1. децембар 2020.

Медвеђа - Због погоршања епидемилошке ситуације, општина Медвеђа је прогласила  ванредну ситуацију на територији целе општине. На седници одржаној у петак, штаб је донео и низ мера и препорука.

Како би се спречило ширење заразе, поред мера које је прописао Кризни штаб Владе Републике Србије, штаб за ванредне ситуације општине Медвеђа је наредио  привремену обуставу рада предшколске установе „Младост“ у Медвеђи. Ограничено је време рада угоститељских објеката, па се ове услуге неће пружати од 18 до 6 часова наредног дана. ЈКП „Обнова“ ће у наредном периоду вршити појачану дезинфекцију јавних површина.

Препоручује се одлагање организовања свадби, прослава поводом крштења, журки, рођендана и других прослава са већим бројем учесника, односно њихово одржавање са минимално протоколарно потребним бројем људи. На пијацама је обавезно коришћење маски за продавце, купце и раднике пијаце. Козметички, фризерски и салони лепоте, као и теретане и фитнес центри, организују рад уз спровођење прописаних мера заштите. У јавном превозу, као и такси возилима, обавезно је коришћење заштитне маске. У верским објектима и приликом верских обреда препоручује се спровођење свих мера личне заштите.

Препоручује се послодавцима да у складу са могућностима организације пословања, запосленим родитељима малолетне деце која похађају ПУ „Младост“, а нису у могућности да на други начин обезбеде чување и бригу о малолетној деци, омогуће обављање послова од куће, односно други вид одсуства са посла (годишњи одмор, плаћено одсуство) за време трајања привремене обуставе рада ПУ „Младост“.

Извор: Радио Медвеђа, Инфо центар југ и Координационо тело