Архива вести
                   

ОПШТИНИ МЕДВЕЂА ОДОБРЕН ПРОЈЕКАТ ЗА УНАПРЕЂЕЊЕ РОДНЕ РАВНОПРАВНОСТИ

4. децембар 2020.

Медвеђа - Комисија за родну равноправност, као механизам равноправности општине Медвеђа, је пројектом „Обука за фризера, шминкера и маникира“ конкурисала на јавном позиву под слоганом „Да равноправност постане стварност“, и као таква финансијски подржана за реализацију пројекта.

Јавни позив се спроводи у оквиру програма „Подршка Владе Швајцарске развоју општина кроз унапређење доброг управљања и социјалне укључености – Swiss PRO“, који подржава Влада Швајцарске у сарадњи са Владом Србије, а спроводи Канцеларија Уједињених нација за пројектне услуге (УНОПС) у партнерству са Сталном конференцијом градова и општна (СКГО).

Влада Швајцарске ће са 100.000 евра подржати до 30 локалних самоуправа у оснаживању механизама који доприносе промоцији и заговарању родне равноправности у локалним заједницама.

Локалне самоуправе ће бити подржане са до 3.300 евра по пројекту који за циљ има повећање учешћа жена у процесу доношења одлука, унапређење положаја жена у локалној заједници у области борбе против родно заснованог насиља, здравља жена, економског оснаживања, положаја жена на селу, као и припадница рањивих група. Активности могу бити усмерене и на унапређење компетенција локалних механизама, као и промоцију Европске повеље о родној равноправности на локалном нивоу.

Извор: Инфо центар југ и Координационо тело