Архива вести
                   

ОПШТИНА МЕДВЕЂА ЗАУЗЕЛА ПРВО МЕСТО НА ИЗБОРУ ЗА „ОПШТИНУ ЈЕДНАКИХ МОГУЋНОСТИ“

18. новембар 2019.

Медвеђа – Општина Медвеђа заузела је Прво место на избору за „Општину/град једнаких могућности“ у организацији Повереника за заштиту равноправности, уз подршку Амбасаде Краљевине Норвешке.

Признање за „Општину/град једнаких могућности“ додељује се сваке године. Лауреат ће моћи да користи посебан Лого равноправности до избора следећег победника и биће промовисан као пример најбоље праксе свим другим локалним самоуправама у креирању и спровођењу мера за унапређење равноправности и пружање једнаких могуности.

Награде за победничке општине биће додељене на Годишњој конференцији, коју Повереник за заштиту равноправности организује поводом Међународног дана толеранције.

Овом скупу ће присуствовати представници и представнице државних и других органа јавне власти, амбасада и међународних организација у Републици Србији, као и невладиних организација и медија.

У име општине Медвеђа, која је ове године заузела Прво место на избору за Општину/град једнаких могућности у организацији Повереника за заштиту равноправности, примиће Небојша Арсић, председник општине Медвеђа.

Прошле године прво место заузела је општина Гаџин Хан, друго Нови Сад а треће место припало је општини Сврљиг.

Свечану доделу признања директно ће преносити Радио телевизија Србије.

Извор: Инфо Центар Југа и Координационо тело