Архива вести
                   

ОПШТИНА МЕДВЕЂА ПРВА У ЗЕМЉИ У ОБЛАСТИ УПРАВЉАЊА ЉУДСКИМ РЕСУРСИМА

23. октобар 2017.

Медвеђа - Општина Медвеђа је конкурисала и пријавила се код Савета Европе за имплементацију пакета подршке за управљање људским ресурсима у локалној самоуправи. Успела је да се нађе на листи пилот локалних самоуправа у којима се 6 месеци уназад спроводила континуирана обука, чији је циљ модернизација и унапређење општинске администрације, а највећу корист имаће крајњи корисници, грађани општине Медвеђа.

Партнери на пројекту су били СКГО, Министарство за државну управу и локалну самоуправу и Савет Европе, уз финансијску подршку Европске Уније.

Визија и циљ општине Медвеђа је да има стручне, квалитетне и посвећене кадрове, који посао обављају предано, савесно и професионално, поштују вредности организације и етички кодекс, теже ка сталном личном и професионалном развоју и улажу максималне напоре како би квалитет услуга за грађане и привреду био на највишем могућем нивоу.

Ђорђе Беламарић, консултант  Савета Европе, извршио је процену на основу Упитника за вредновање учинка у области Управљања људским ресурсима, који је показао да је општина Медвеђа у потпуности реализовала пројекат и као таква успела да се нађе на врху у спровођењу функције људских ресурса.

Захваљујући службеницима за управљање људским ресурсима (УЉР), који су имплементирали пилот пројекат, општина Медвеђа се тренутно налази на првом месту, испред града Смедерева, који је до сада био водећи у овој области. Улога службеника УЉР је да осигурају да су људи са одговарајућим знањем и вештинама у право време на правом месту.

Извор: Инфо центар југ и Координационо тело