Архива вести
                   

ОПШТИНА МЕДВЕЂА ПРУЖА ПОДРШКУ ПОЧЕТНИЦИМА У БИЗНИСУ

20. јун 2016.

Медвеђа - Центар за развој Јабланичког и Пчињског округа, уз подршку Канцеларије за локални економски развој општине Медвеђа, одржао је обуку за почетнике у бизнису и тако олакшао реализацију пословне идеје потенцијалним предузетницима и пружио помоћ грађанима око подстицаја за покретање сопственог посла.

Пројекат ће пружањем нефинансијске и финансијске помоћи подржати осетљиве циљне групе, кроз едукацију о покретању и вођењу посла, обуке за започињање бизниса и израду бизнис плана, бесповратну помоћ за финансирање најбољих пословних идеја и менторинг за привредне субјекте у раној фази развоја.

Право на коришћење бесповратних средстава имају физичка лица која немају запослење, али имају квалитетну пословну идеју за самозапошљавање.

Састанку за почетнике у бизнису, који је одржао Центар за развој Јабланичког и Пчињског округа, присуствовао је и председник општине Медвеђа Небојша Арсић са сарадницима, који је истакао да општина Медвеђа чини велике напоре да допринесе што већем укључивању младих и осталих у покретање приватног посла.

Пријаве за прву фазу Пројекта, са потребном документацијом, треба доставити најкасније до 20. јуна 2016. Године, поштом или лично, Центру за развој Јабланичког и Пчињског округа у Лесковцу.

Све потребне информације, као и пројектну документацију, можете преузети на  http://ras.gov.rs/sr/razvoj-preduzetnistva/otvoreni-pozivi-konkursi/javni-poziv-za-dodelu-paketa-podrske-u-okviru-projekta-podrske-pocetnicima-za-zapocinjanje-posla-start-up-2   или у Канцеларији за локални економски развој општине Медвеђа.

Извор: Инфо центар Југ и Координационо тело