Архива вести
                   

ОПШТИНА МЕДВЕЂА ПОТПИСАЛА СПОРАЗУМ О САРАДЊИ СА ОПШТИНАМА АЛЕКСИНАЦ И ВАРВАНИН

19. фебруар 2021.

Медвеђа - Општина Медвеђа је, у партнерству са Општинама Алексинац и Варварин, потписала Споразум о сарадњи са Швајцарским државним секретаријатом за економске послове (SECO). Потписивање је обављено у Алексинцу, а пројекат пружа подрушку кроз четири компоненте: финансијско управљање и контролу, интерну ревизију, надзор над јавним предузећима и иновативним моделима финансирања.

Циљ пројекта реформе локалних финансија 2 у Србији, који финансира SECO , је наставак јачања управљања јавним финансијама на локалном нивоу ради унапређења стратешке расподеле јавних средстава. Пројекат ће се спроводити у две фазе и кроз унапред формирана партнерства  између јединица локалних самоуправа.

Општине Медвеђа, Алексинац и Варварин ће за потребе пројекта именовати лица за сваку компоненту пројекта. Пројектом ће запосленима из ових локалних самоуправа бити омогућено да узму учешће у обукама у складу са акционим планом.

Председник општине Медвеђа, Небојша Арсић, је након потписивања Меморандума напоменуо да је овим чином локална смоуправа општине Медвеђа постала члан једне велике породице у процесу реформе локалних финансија.

„Очекујемо да ће се након ове едукације квалитет рада подићи на виши ниво, а да ће остварена сарадња са Општинама Алексинац и Варварин бити успостављена и у другим сферама живота и рада“.

Друга фаза Пројекта се спроводи од 1. јануара 2021. до 31. јануара 2023. године.

Извор: Југмедиа и Координационо тело