Архива вести
                   

ОПШТИНА МЕДВЕЂА ПОТПИСАЛА МЕМОРАНДУМ О РАЗУМЕВАЊУ У ОБЛАСТИ ДОБРОГ УПРАВЉАЊА

31. мај 2019.

Медвеђа – У Београду је потписан Меморандум о разумевању у области доброг управљања, између 96 локалних самоуправа и представника програма Swiss PRO, који подржава Влада Швајцарске. Уговор вредан 5,8 милиона евра, намењен је градовима и општинама.

Потписивању уговора присуствовали су представници Министарства државне управе и локалне самоуправе, Швајцарска канцеларија за сарадњу, релавантне државне институције, међународне организације и градоначелници и председници општина. Потписивању уговора присуствовао је и председник општине Медвеђа, Небојша Арсић.

Програм подршке Владе Швајцарске обухвата развој општина кроз унапређење доброг управљања у спровођењу надлежности јединица локалне самоуправе и социјалне укључености. Циљ актуелног програма Swiss PRO је да јавну управу учини модерним сервисом за грађане и привреду, кроз унапређење владавине права на локалном нивоу, повећање одговорности и транспарентности, унапређивање учешћа грађана, као и повећање ефикасности и делотворности у деловању локалних самоуправа.

Извор: Југмедиа, Swiss PRO и Координационо тело