Архива вести
                   

ОНЛАЈН ОКРУГЛИ СТО О УТИЦАЈУ КОВИД-А 19 НА СОЦИЈАЛНУ ИНКЛУЗИЈУ ОСЕТЉИВИХ ГРУПА

15. октобар 2020.

Програм „Подршка Европске уније социјалном становању и активној инклузији” (EU SHAI), који финансира Европска унија, а спроводи Канцеларија Уједињених нација за пројектне услуге, организује округли сто на тему „Утицај КОВИД-а 19 на социјалну инклузију осетљивих група”.

Округли сто ће се одржати онлајн, 29. октобра 2020. године, од 10 до 12.30 часова. Сви пријављени ће накнадно добити линк за укључивање. Током округлог стола ће бити обезбеђен превод на српски знаковни језик.

Истакнути стручњаци у овој области ће као панелисти говорити о утицајима и последицама пандемије КОВИД-а 19 на социјалну инклузију осетљивих група и популације у ризику од сиромаштва у Србији – жена жртава насиља, Рома, особа са инвалидитетом и деце без родитељског старања. Посебно ће бити наглашене последице на запосленост, образовање, приступ здравственим услугама и социјалној заштити. Фокус ће бити на најбољим праксама пружаоца услуга социјалне инклузије из јавног и цивилног сектора, као и на успешно предузетим мерама за смањење негативних утицаја пандемије КОВИД-а 19.  Разговараће се и о приликама за унапређење социјалне инклузије које су произашле из текуће здравствене кризе.

Овај округли сто је намењен представницима релевантних националних институција, свих локалних самоуправа у Србији и њиховим тимовима за социјалну инклузију осетљивих група, укључујући и институције и организације цивилног друштва.

За округли сто „Утицај КОВИД-а 19 на социјалну инклузију осетљивих група” можете да се пријавите попуњавањем формулара на https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdyb1SHELpTzTyvvxZ79Jt6JVhtrSLnPjldyNg1gsxzyzD9rA/viewform  до петка 16. октобра 2020. године у 17 часова.  

Агенда округлог стола је доступна нa https://drive.google.com/file/d/1XRE0GKRT6XyklyPuiUMPIkbxB6gT5O23/view.

За сва питања или додатне информације, позовите број телефона 060.444.95.93 (Милица Давитков) или пошаљите имејл на milicada@unops.org .

Извор: Грађанске иницијативе и Координационо тело