Архива вести
                   

ОМЛДИНСКИ КЛУБ ЗА ЉУДСКА И МАЊИНСКА ПРАВА

5. мај 2016.

Бујановац Пројекат „Омладински клуб за људска и мањинска права” изузетно је важан за Бујановац, а посебно за младе у том граду, који су задовољни што су постали део програма који финансира Савет Европе.

Вјолица Алиу, руководилац Клуба за људска и мањинска права, каже да су чланови овог клуба, уз помоћ омладинаца волонтера и општине Бујановац, успели да реновирају једну запуштену просторију у којој су се некада окупљали млади људи. Просторију су окречили, купили су компјутере, столице и све остало што је било потребно за рад клуба. Почетне активности клуба су се заснивале на ручном раду, током којег су креативни омладинци од старих ствари правили нове које су биле потребне за рад клуба. Столове и столице су израдили од гуме, пластике и дрвета, а важне ствари о људским правима су научили од познаваоца области људских права. У горњем делу канцеларије клуба су направили етно-кутак од ствари које су старе више од 100 година. На отварању клуба су присуствовали представници Савета Европе, председник општине Бујановац, представници невладиног сектора у Бујановцу, школства и медија. Током трајања пројекта, реализовали  су телевизијске и  радио емисије, округле столове, конференције, обуке и студијску посету Београду, а све реализовано се заснивало на јачању људских и мањинских права.

Вјолица Алиу истиче да је члановима клуба сада најважније да обезбеде финансијска средства за даљи рад клуба, како би млади Бујановца могли да наставе своје активности на јачању људксих и мањинских права у овој вишенационалној општини.

Извор: Недељник и Координационо тело