Архива вести
                   

ОМЛАДИНСКИ ИЗАЗОВ “GENERATION UNLIMITED” (РОК: 10. ФЕБРУАР 2020)

9. jануар 2020.

Омладински изазов у оквиру иницијативе “Generation Unlimited” стиже у Србију! UNICEF позива младе да понуде решења којима ће помоћи унапређење образовања, запошљивости и грађанског активизма. Пријавите се ако имате идеје како да покренете решавање проблема у својој заједници а немате довољно средстава да их спроведете у дело.

Ако мислите да можете да допринесете решењу изазова у окружењу у којем живите, а који се тичу неког од следећих питања, ово је позив за вас:

  • Како да се млади боље упознају са тржиштем рада, и како да пословни свет препозна њихов потенцијал?
  • Како да млади у школи и ван ње добију више прилика да развијају вештине и додатно се усавршавају?
  • Како да сви млади имају једнак приступ приликама за развој и запослење?
  • Како да се млади подстакну да проактивно решавају проблеме и активно учествују у друштву?

Позив је отворен за младе из целе Србије. Тимови могу имати од 3 до 5 чланова. Сваки члан тима мора да има између 14 и 24 године.

UNICEF подржава различитост и посебно охрабрује младе који нису имали прилику да учествују у оваквим активностима да се пријаве.

Рок за пријаву је 10. фебруар 2020. године.

Пријавни формулар је доступан на  https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeYDG861KWgRy29UAmA0HoeVH-_9PU4usVMCH7xB-8qzDhISw/viewform.

Уколико вам је лакше, одштампану пријаву са поменутог линка можете да пошаљете на адресу: UNICEF у Србији, Програм за младе, Светозара Марковића 58, 11000 Београд.

Уколико нисте у могућности да пријаву попуните на наведене начине, можете да позовете број телефона 0644747827.

10 тимова ће бити изабрано да учествује на дизајн радионици од 27. до 29. фебруара, где ће развијати своје решење. Потом ће 5 најбољих тимова добити финансијску подршку у вредности од 1.000 америчких долара и тромесечну менторску подршку за спровођење пројекта који су осмислили.

Сваки члан тима мора бити присутан током сва три дана дизајн радионице (27-29. фебруар 2020), као и на припремном вебинару који ће претходити радионици (22. фебруар 2020).

Уколико тим буде изабран за финансијску подршку и менторство, потребно је да се посвети развијању и спровођењу пројекта до јуна 2020.

 “Generation Unlimited” или “GenU” покренуо је омладински изазов који се ове године дешава у 40 земаља широм света. Циљ ове иницијативе је да оснажи младе да стварају решења за изазове у свом окружењу и да на тај начин унапређују своје вештине, лакше прелазе пут од образовања до запослења и постају друштвено активни. Изазов у Србији подржавају UNICEF и UNDP, а реализују га организација “Разливалиште” уз подршку Савеза извиђача Србије. Више информација о овој иницијативи можете прочитати на https://www.generationunlimited.org/news-and-stories/generation-unlimited-youth-challenge-201920-press-release

Извор:  www.unicef.org и Координационо тело