Архива вести
                   

ОМЛАДИНСКА РАЗМЕНА ОД КУЋЕ

25. март 2020.

Од увођења ванредног стања поводом вируса Covid19, млади су преплављени позивима за различите бесплатне онлине садржаје у области едукације, културе, спортских активности… Већини ових садржаја недостаје интерактивност, као и омогућавање директне размене између младих, а уз промоцију принципа #останикодкуће, како би се млади максимално заштитили.

Идеја серијала “Омладинска размена од куће – све је могуће!” јесте да омогући онлајн простор за упознавање и повезивање младих из различитих градова, уз едукативни садржај у складу са интересовањима младих.

Позив је намењен организацијама, омладинским радницима и лидерима.

Како је замишљено:

• Једнодневне или вишедневне омладинске размене које окупљају младе из најмање 2 града у Србији;

• Едукативни садржај/тема у односу на интересовање младих и тематско опредељење укључених организација;

• Најмање 10, највише 100 младих на једној размени, укључујући и омладинске лидере и омладинске раднике;

• Место дешавања: ZOOM састанци или Moodle платформа. НАПОР ставља на располагање своје плаћене налоге, као и смернице за коришћење Zoom састанака. http://www.napor.net/sajt/images/Dokumenta/smernice_za_platforme/Smernice_za_korienje_ZOOM_platforme.pdf

Сви заинтересовани могу да оставе своје податке и номинују тему за омладинску размену од куће на  линку https://docs.google.com/spreadsheets/d/1g_wWvHsrDjXKxvFeJNIFFxUkCG4QtG4RGkysJOpnjZA/edit?usp=sharing

За подршку у умрежавању и промоцији ваших омладинских размена можете се обратити Бојани Стојковић на bojana.stojkovic@napor.net или путем телефона: 066112228.

Извор: НАПОР и Координационо тело