Архива вести
                   

ОЛИМПИЈСКОГ ШАМПИОНА ШТЕФАНЕКА У БУЈАНОВЦУ ДОЧЕКАЛИ СРБИ, АЛБАНЦИ И РОМИ

18. јун 2021.

Бујановац – Београд -  Некадашњи олимпијски шампион, сада председник Спортског савеза Србије, Давор Штефанек, поручио је  у Бујановцу да је спреман да на сваки начин помогне бујановачким спортским клубовима и да Спортски савез општине Бујановац има његову пуну подршку. Штефанек је на свечаности у Спортској хали „Младост“ поделио поклоне у виду спортских реквизита, опреме и лопти младим спортистима из српске, албанске и ромске заједнице.

Са Штефанеком је у Бујановцу боравио и генерални секретар Спортског савеза Србије Горан Маринковић, који је о проблемима са којима се суочавају спортски клубови разговарао са председником општине Нагипом Арифијем.

По речим председника Спортског Савеза општине Бујановац Драгана Милића, у конструктивном разговору са председником општине договорено је да следеће године Спортски савез Бујановца делегира свог представника у комисију која одлучује о расподели новца клубовима.

„Са председником смо се договорили да се у будућности ради на томе да Спортски савез добије улогу која му припада по Закону о спорту, који каже да  овакву организацију мора да има свака локална самоуправа. Са Арифијем смо заједно затражили од генералног секретара Маринковића да се и Бујановац укључи у пројекте које Спортски савез Србије реализује, све са циљем развоја локалног спорта“, каже Милић.

Објаснио је да је Савез, чији су чланови и албански клубови попут ФК Трновац, формиран на основу одлуке Општинског већа још 2018. године,  да је потом примљен у чланство Спортског савеза Србије, али да до сада није заживео као кровна организација бујановачког спорта.

Милић додаје да су на одвојеном састанку представници локалних клубова Маринковићу указали на проблеме у финансирању.

„Разумљиво, недостатак новца је главни проблем који истичу представници клубова. Они су затражили од генералног секретара да ССС помогне по питању финансија, опреме, али да покуша да код гранских савеза испослује смањење или укидање котизација за такмичења. Постигнут је начелан договор да се Спортски савез Бујановца оснажи и да клубови који нам се до сада нису прикључили то учине“, каже Милић. 

Извор: Бујановачке, Координационо тело