Архива вести
                   

ОКРУГЛИ СТО О ДОСТУПНОСТИ ИНФОРМАЦИЈА ОД ЈАВНОГ ЗНАЧАЈА

26. октобар 2022.

Бујановац – Београд - Округли сто под називом Право на приступ информацијама од јавног значаја и заштити података о личности одржан је у Бујановцу.

Представници локалних самоуправа и медија из Пчињског и Јабланичког округа  могли су да се упознају са основним одредбама Закона о слободном приступу информацијама од јавног значаја, правима и обавезама органа власти, поступању овлашћених лица по захтевима, улози и обавезама лица за заштиту података о личности као и односу права на приступ информацијама од јавног значаја и заштити података о личности.

О важности ових механизама говорили су Славољупка Павловић, в.д. помоћнице генералног секретара, Милан Томановић, овлашћено лице за заштиту података о личности и Марко Милошевић, шеф одсека за едукацију.

Догађај је организован у сарадњи Мисије ОЕБС у Србији, Службе Координнационог тела за општине Прешево, Бујановац и Медвеђа, Сталне конференције градова и општина и Повереника за информације од јавног значаја и заштиту података о личности.

У име Службе Координационог тела за општине Прешево, Бујановац и Медвеђа, свој допринос организацији догађаја дала је в.д.помоћнице директорке Службе, Тамара Милошевић – Грбић. Она је учестовала у раду округлог стола а присутнима се захвалила на учешћу и обратила говорећи о значају ове теме за целокупно друштво.

Извор: Координационо тело