Архива вести
                   

ОКРУГЛИ СТО: „ДЕЛОТВОРНО УЧЕШЋЕ НАЦИОНАЛНИХ МАЊИНА У ЈАВНОМ ЖИВОТУ“

27. мај 2019.

Бујановац - Бујановачко Одељење Економског факултета из Суботице, Универзитета у Новом Саду, 30. маја у 10 часова у својим просторијама организује округли сто са темом: „Делотворно учешће националних мањина у јавном животу“.

У духу Препорука из Лунда о делотворном учешћу националних мањина у јавном животу, Високи комеар ОЕБС-а за питања националних мањина организује округли сто на Одељењу Економског факултета из Суботице у Бујановцу. Целодневневном догађају присутвоваће представници локалних власти, академије, стручњаци из ове области и представници Координационог тела.

Округли сто ће почети у 10 часова и 15 минута уводним напоменама, затим ће уследити панел дискусија „Вишејезично образовање као пут делотворног учешћа у економском животу, искуства Бујановачког одељења, предности и изазови“. Инвестиција у интеркултурој комуникацији, разматрање доприноса медија и информационих технологија у задовољавању потреба и интереса разноликог друштва, као и подстицаји за учешће у друштвеном животу који доприносе позитивној интеракцији заједнице, теме су на округлом столу о којима ће се дискутовати.

Радни језици догађаја су српски, албански и енглески.

Извор: Мисија ОЕБС у Србији и Координационо тело