Архива вести
                   

ОДРЖАНА СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ОПШТИНЕ МЕВЕЂА

20. март 2019.

Мевеђа – Дипломирани правник, Владица Ђокић изабран је за новог секретара Скупштине општине Медвеђа, на којој је поред осталог, усаглашени и Статут овог законодавног тела са Заком о локалним самоправама, а рок за усаглашавање је крај марта ове године

Седница Скупштине одржана је јуче у просторијама Културног центра с почетком од 11 часова.

Све тачке дневног реда усвојене су гласовима већине одборника.

Између осталог локално предузеће ЈКП Обнова је добило исклучиво право за обављање делатности одржавања локалних путева на територији општине Медвеђа у летњем периоду за сезону 2019. године. Такође, на седници потврђени су мандати новим одборницима, усвајен је нов скупштински Пословник о раду као и предлог о изменама и допунама Одлуке о буџету општине Медвеђа за 2019. годину.

Осим тога, усвојена је одлука о мрежи јавних основних школа на територији општине Медвеђа  као и одлука  о мрежи јавних предшколских установа.

Дата је сагласнот на План одржавања локалних путева у летњем период, усвојен извештај и плана рада Дома здравља, разрешени су стари и именовани нови чланови Савета за безбедност општине Медвеђа, као и Штаба за ванредне ситуације општине Медвеђа

Такође, именовани су надзорни и управни одбор установа чији је оснивач општина Медвеђа и чланови  школских одбора основних  школа на територији општине Медвеђа.

Извор: Југмедиа и Координацино тело