Архива вести
                   

ОДРЖАНА СЕДНИЦА ПРЕДСЕДНИШТВА КООРДИНАЦИОНОГ ТЕЛА ЗА ОПШТИНЕ ПРЕШЕВО, БУЈАНОВАЦ И МЕДВЕЂА

10. септембар 2009.

Београд, 10.09.2009.  Трећој седници Председништва Координационог тела за општине Прешево, Бујановац и Медвеђа од како су се у рад поново укључили представници албанске заједнице, присуствовали су сви чланови Председништва, као и представници ОЕБС, Министарства правде и Министарства за људска и мањинска права.

У конструктивној атмосфери  разговарано је о актуелним политичким и економским темама на југу Србије. Председништво је посебно разговарало о питањима из области образовања, о формирању Националног савета националне заједнице Албанаца, проблемима у области медија као и питањима везаним за правосуђе. 

Председник Координационог тела и министар за државну управу и локалну самоуправу Милан Марковић најавио је отварање канцеларије републичког заштитника грађана у Бујановцу и Прешеву.

Помоћник министра за људска и мањинска права Петар Антић предочио је члановима председништва одредбе Закона о националним саветима националних мањина и најавио састанак у Бујановцу на којем ће свим политичким представницима Алабанаца са југа Србије одговарати на питања у вези са новим законом који дефинише формирање националних савета.

Помоћница министарке правде Мира Тадић известила је чланове председништва о ситуацији у вези са избором судија у општинама Прешево, Бујановац и Медвеђа.