Архива вести
                   

ОДРЖАНА СЕДНИЦА ПРЕДСЕДНИШТВА КООРДИНАЦИОНОГ ТЕЛА 26.02.2015.

26. фебруар 2015.

Седница председништва Координационог тела Владе Републике Србије за општине Прешево, Бујановац и Медвеђа одржана је данас у Палати Србија.

На седници председништва, поред Зорана Станковића, председника Координационог тела, присуствовали су потпредседници Нагип Арифи, председник општине Бујановац, Рагми Мустафа, председник општине Прешево,  Драгиша Петровић, председник општине Медвеђа, председници скупштине општина Прешево и Медвеђа и народни посланик, Ненад Митровић. У својству посматрача, седници председништва су прируствовали представници Делегације Европске уније у Србији, Mисије ОЕБС и амбасада Велике Британије и Сједињених Америчких Држава.

Иако су били позвни, седници председништва Координационог тела нису присуствовали народни посланици Риза Халими и Шаип Камбери.

На седници су, између осталог, усвојени извештаји о активностима Координационог тела, о реализованом  буџету за 2014. годину, о расподели трансферних средстава за општине Прешево, Бујановац и Медвеђа за 2015. годину, као и програм распореда и коришћење средстава Службе Координационог тела.

„Ову седницу смо почели збрајањем резултата прошлогодишњег рада са којима Координационо тело може бити задовољно. У 2015. години, поред текућих послова, бићемо усмерени на то да почне са радом ванболничко породилиште у Прешеву и да се заврше радови на изградњи зграде Одељења Економског факултета“, рекао је председник Координационог тела. Станковић је истакао да ће један од приоритета бити и наставак разговора државе и албанских политичких лидера по тачкама које је Влада усвојила кроз Извештај, али, како је рекао, без икаквих условљавања. 

„Такође, у овој години бићемо фокусирани и на пројекте везане за економски развој и путну инфраструктуру. У том правцу почела је ова година посетом високе делагације коју је предводио министар привреде“, рекао је Станковић. Председник Координационог тела  нагласио је да и у овој години очекује добру сарадњу са представницима локалне самоуправе, као и са свим другим релавантним субјектима у овим општинама.   

На седници председништва Координационог тела подељена су трансферна средства из буџета и то 44,13 одсто Бујановцу, што у новцу износи 109, 707, 180; 42,11 одсто Прешеву, што у новцу износи 104, 685,460 и 13,75 одсто Медвеђи, што износи 34,207,360 милиона динара.   

Извор: Координационо тело