Архива вести
                   

ОДРЖАН ШЕСТИ САЈАМ ПРЕДУЗЕТНИШТВА У ЛЕСКОВЦУ

26. април 2016.

Лесковац - Око 200 предузетничких иницијатива представљено на шестом Сајму предузетништва, који су, у оквиру пројекта „Шанса за нови почетак”, организовали Српска асоцијација менаџера (САМ), агенција ДНА Комјуникејшнс и Америчка агенција за међународни развој (УСАИД).

Сајам, који је организован у партнерству са Регионалном привредном комором Лесковац и локалном самоуправом града Лесковца, изазвао је велико интересовање грађана, а забележено је око 400 посетилаца. Они су имали прилике да чују више о предузетништву и предузетничким идејама које је могуће покренути за пар стотина или за неколико хиљада евра. Представљене предузетничке иницијативе осмишљене су на основу вишемесечног истраживања и у складу са специфичностима и потребама сваког региона у Србији.

На сајму је учествовало око десет локалних организација, које су представиле своје програме подршке за покретање малог бизниса, док су пратећи програм сајма чинила едукативна предавања. Више информација о изазовима предузетништва посетиоци су могли да добију и од успешних предузетника који су покренули сопствени мали бизнис.

Помоћница министра привреде Катарина Обрадовић Јовановић истакла је да „Шанса за нови почетак“ даје велики допринос активностима у оквиру „Године предузетништва“.

„Држава је ове године за подршку предузетништву обезбедила 16 милијарди динара у оквиру 33 програма помоћи, од којих ће бити расписана два програма подршке за отпочињање пословања. Зато је веома важно да се створи предузетнички дух како би се што више младих определило за предузетништво као свој пут, али не само млади, него и сви други који су спремни да се упусте у предузетничке воде и да буду сами свој газда.“

Домаћин манифестације била је Висока пословна школа струковних студија у Лесковцу.

Извор: Лесковачке вести, Југпрес и Координационо тело