Архива вести
                   

ОДРЖАН САСТАНАК ОДБОРА ЗАИНТЕРЕСОВАНИХ СТРАНА

7. септембар 2018.

Београд - На седици Одбора заинтересованих страна којом је председавао Ламберто Занијер, Високи комесар за националне мањине ОЕБС-а, разматрана су  питања у вези са унапређењем рада Одељење Економског факултета из Суботице у Бујановцу. Ове године Одељење Економског факултета очекује око 60 нових студената.

„Веома је важно да студенти Одељења Економског факултета из Суботице у Бујановцу добију квалитетно образовање када је у питању школовање на два језика“, истакао је Занијер и нагласио важност одржавања ових састанака јер се на њима ствара јасна слика о потребама и унапређењу образовања у тој средини.

Зоран Станковић, председник Координационог тела за општине Прешево, Бујановац и Медвеђу рекао је да је за Владу Републике Србије приоритет решавање потреба грађана тих општина.

„Веома важно је да дискутујемо о потребама и унапређењу функционисања Одељења Економског факултета али и о другим перспективама и могућностима да се младим људима у тим општинама пружи квалитено образовање. Омладини у тим општина смо отворили могућност школовања у својој средини али веома битна информације је и то што у тим општинама постоје нека одељења која уписују студенте, а немају акредитације, што доводи у заблуду будуће студенте али и њихове породице“, закључио је Станковић.

Високи комесар Занијер и председник Координационог тела, Станковић сложили су се да је веома позитивно што Одељење Економског факултета користе и друге организације и што је то место на којем се млади Срби, Албанци и Роми састају и размењују искуства и информације.

Састанку су присуствовали и у дискусији учествовали и амбасадор ОЕБС-а у Србији, Андреа Орицио, Анамарија Вичек, државни секретар Министарства просвете, Бојан Тубић, помоћник министра просвете за високо образовање, продекан Одељења Економског факултета, Александар Чучковић, председник општине Бујановац, Шаип Камбери и председник Националног савета Албанаца, Шукри Имери.

Извор: Координационо тело