Архива вести
                   

ОДРЖАН ПРВИ МОДУЛ ПРОГРАМА ОБУКЕ ЗА ТРЕНЕРЕ ИЗ ЈУЖНЕ СРБИЈЕ И САНЏАКА

16. октобар 2013.

Грађанске иницијативе су уз подршку Америчке агенције за међународни развој (УСАИД), Организације за европску безбедност и сарадњу (ОЕБС) и Фондације Kаритас Луксембург, организовале од 7. До 9. Октобра 2013. године обуку за тренере за рад са младима у јужној Србији и Санџаку.

21 учесник обуке је имо прилику да током три дана похађа предавања и учествује у радионицама. Циљ програма обуке тренера из јужне Србије и Санџака је њихово боље упознавање са локалном заједницом, радом са младима у мултиетничким срединама и усавршавање вештина вођења обуке, комуникације, решавање конфликата и слично. Зато је први од три модула био усредсређен на питање људских и мањинских права. Говорило се о појму дискриминације, предрасуда у јужној Србији и Санџаку, а у контексту људских права и права маргинализованих група.  

Други тродевни модул програма обуке тренера из јужне Србије и Санџака биће одржан у новембру 2013. године и обухватиће следеће области: мотивацију учесника и комуникацијске вештине, рад са младима, волонтерски рад, активизам, активно тражење посла и предузетништво.

Трећи модул планиран је за децембар 2013. године а бавиће утврђивањем потреба за учење, постављањем циљева и организовањем обуке, презентацијским вештинама, давањем повратних информација, организацијом будућих обука и постављањем основа за индивидуалне планове рада учесника са менторима.

Извор: Вебсајт Грађанских иницијатива и Координационо тело