Архива вести
                   

ОДРЖАН “ОЛИМПИЈСКИ ЧАС” У БУЈАНОВЦУ

28. октобар 2013.

Олимпијски комитет Србије и Фонд спорта и олимпизма, у сарадњи са Службом Координационог тела Владе Републике Србије за општине Прешево, Бујановац и Медвеђу и општином Бујановац, организовали су „Олимпијски час” са циљем да скрену пажњу деци на то колико је важно бавити се спортом, развијати вештине и знања, неговати храброст, пријатељство и тимски дух.

Зоран Станковић, председник Координационог тела за општине Прешево, Бујановац и Медвеђу, изразио је задовољство што су деца у Бујановцу имала прилику да науче нешто о правим вредностима и да упознају своје идоле:

„Драго ми је што су наши гости данас наш прослављени кошаркашки ас, председник Олимпијског комитета Србије Владе Дивац и ватерполо репрезентативац Милош Ћук. Надам се да ће сви који су данас овде научити нешто корисно и занимљиво и да ће у будућности неки од њих постати велики шампиони.”

Председник општине Бујановац, Нагип Арифи пожелео је добродошлицу олимпијском каравану:

„Драго ми је што сте данас у нашем граду. Надам се да ће наша деца схватити важност бављења спортом и да ће се добро забавити данас.”

„Данас смо дошли овде да вас уведемо у основне олимпијске вредности. Децу широм Србије најчешће занима који је то пут до спортског успеха, а мој одговор свима вама је да је најважнији начин на који до њега дођете. Најбитније је да поштујете правила фер плеја, како бисте кроз живот могли да ходате уздигнуте главе”, поручио је учесницима Олимпијског часа председник Олимпијског комитета Србије Владе Дивац.

Ватерполиста Србије Милош Ћук свечано је отворио „Олимпијски час” у Бујановцу. Он је упознао најмлађе са својим ватерполо почецима, одговорио на питање која му је утакмица остала урезана у сећање и објаснио основцима како је спорт обликовао његов живот: „Ово ми је први пут да држим „Олимпијски час” и задовољство ми је да вам причам о мом спорту, а ко зна, можда и мотивишем неке од вас да се одлуче баш за ватерполо. У спорту је важно освајати медаље и зато ми је најдража утакмица у каријери финале Европског првенства у Ајндховену, у коме смо савладали екипу Црне Горе. Ипак, оно што је још важније, то су пријатељства која стичете и која вам остају за цео живот. Спорт ће вас научити да поштујете саиграче али и противнике, а то је нешто чега би требало да се придржавате.”

Основци из Бујановца су у склопу “Олимпијског часа” прошли 5 радионица, названих по 5 основних олимпијских вредности: радост игре, фер плеј, поштовање, изузетност и јединство духа, тела и ума и научили да је најбитније да у свему што раде дају све од себе и да верују у своје снове.

Извор: Б92