Архива вести
                   

ОДЕЉЕЊЕ ЕКОНОМСКОГ ФАКУЛТЕТА ИСПУЊАВА ОЧЕКИВАЊА МЛАДИХ У МУЛТИЕТНИЧКОЈ СРЕДИНИ

24. мај 2017.

Бујановац - Делегација са представницима Координационог тела, Министарства спољних послова Аустрије, Мисије ОЕБС у Србији и општине Бујановац посетила је одељење суботичког Економског факултета у Бујановцу.

Декан  Александар Грубор је рекао да су чланови високе делегације на овај начин  пожелели да се лично упознају са радом и условима студирања студената на факултету.

Изражавајући задовољство  својим боравком у Бујановцу, генерални секретар Министарства спољних послова Аустрије Михаел Линхарт је потврдио подршку процесу приступања Србије  Европској унији.С обзиром да Аустрија ове године председава ОЕБС, Линхарт је истовремено подсетио и на подршку његове земље свим активностима Организације за европску безбедност и сарадњу на свим нивоима, укључујући и оне у вези Економског факултета у Бујановцу. Он сматра да овај  факултет , у сарадњи са Мисијом ОЕБС, може да испуни очекивања младих људи у овој мултиетничкој средини.

Први човек општине Бујановац, Шаип Камбери је поручио да  локална самоуправа наставља са реализацијом започетих пројеката  и досадашње сарадње. Грубор, Линхарт и Камбери су потом одржали предавање студентима  Економског факултета у Бујановцу.

У делегацији, која је посетила одељење суботичког факултета у Бујановцу, између осталих, били су  Јоханес Ејгнер, амбасадор Аустрије у Београду, амбасадор Андреа Орицио, шеф  Мисије ОЕБС у Србији, Ђакомо Босисио, шеф канцеларије ОЕБС у Бујановцу и председник Координационог тела за општине Прешево, Бујановац и Медвеђа Зоран Станковић са сарадницима.

Извор: Бујановачке, Координационо тело