Архива вести
                   

ОД МАСКИ ДО ПРАВНЕ ПОМОЋИ

9. април 2020.

Бујановац - Организација за развој и демократију Бујановац (ОРД) покренула је неколико програма подршке од почетка епидемије корона вирусом у нашој земљи.

ОРД је учествовао у набављању маски тако што је организовао жене у општини Бујановац да шију маске за Хитну помоћ Дома здравља у Бујановцу.

У сарадњи са Савезом произвођача ракије у Србији, обезбеђено је 70л алкохола за Дом здравља у Бујановцу.

У сарадњи са неформалном групом „Визионари“, која окупља власнике 3Д штампача у Србији,   ОРД је обезбедио визире за лекаре и медицинске сестре Дома здравља у Бујановцу.

У понедељак, 6. априла, Организација за развој и демократију Бујановац покренула је Програм правне подршке у време ванредног стања. Грађани и грађанке Бујановца могу се обратити Правном тиму ове организације путем  путем попуњавања формулара који се налази на http://infoaktivist.org.rs/besplatna-pravna-pomoc-u-vreme-covid-19/ (на српском и албанском језику), као  и преко и-мејл адресе  pravnapomoc@infoaktivist.org.rs.

Организација за развој и демократију Бујановац ће се трудити да обезбеди даљу подршку како би, у сарадњи са партнерима, одговорила на кризу у општинама Бујановац, Прешево и Медвеђа. Иницираће и заједничке активности са заинтересованим организацијама цивилног друштва на југу Србије.

Извор: Грађанске иницијативе и Координационо тело