Архива вести
                   

ОД 1. ЈУЛА РОДИТЕЉИМА ПОВРАЋАЈ ПДВ-А НА БЕБИ ОПРЕМУ

27. март 2018.

Београд - Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић оценила је позитивним Закон о финансијској подршци породици са децом, који ће, објаснила је, донети новину да ће се повраћај ПДВ – а на беби опрему од првог јула враћати свим породицама, чиме ће и родитељски додатак бити увећан.

Како је навела, тако ће се олаксати родитељима, који више неће морати да скупљају рачуне, и укинути тошак ресурса Пореске управе на обрачун тих рачуна.

Брнабић је истакла и да ће се сада родитељски додатак добијати одмах у породилишту, што је, подсећа, остварено у оквиру прве фазе пројекта “Бебо добродошла на свет”.

“Пре него што беба дође кући, родитељи ће добијати извод из матичне књиге, пребивалиште и картицу осигурања. У то је сада укључен и родитељски додатак, тако да родитељи више неће морати да обилазе шалтере”, рекла је премијерка.

Додала је да ће од првог септембра тај систем бити усвојен у целој земљи, и подсетила да је Савет за популациону политику усвојио Стратегију за подстицање рађања, чиме ће родитељима додатно бити олакшано.

Извор: РТВ Ритам и Координационо тело