Архива вести
                   

ОБРАЗОВНА РАДИОНИЦА У ОКВИРУ „ТАКМИЧАРСКИХ ДАНА МЛАДИХ ИНОВАТОРА И ПРЕДУЗЕТНИКА”

20. март 2019.

Прешево, Медвеђа – Уз учешће преко 150 ђака основних и средњих школа са територије Пчињског округа, као и општина Прешево и Медвеђа, у сали Омладинског културног центра Врање одржана је образовна радионица којом су почели "Такмичарски дани младих иноватора и предузетника".

Распоређени у тимове, учесници ће са својим менторима радити на креирању бизнис плана, који ће представити на такмичењу за два дана.

Чланица Градског већа за културу и образовање, Зорица Јовић, каже да је радионица усмерена ка предавању и давању инструкција ученицима осмог разреда основних и првог разреда средњих школа.

„Циљ локалне самоуправе је да се утиче на развијање свести, креативности и развоју идеја за будућност код ђака, уз дружење са вршњацима”, рекла је Јовићева.

Такмичење организује Савез проналазача Србије уз подршку града, а Врање је, према речима председника овог Савеза, Слободана Бате Симића, двадесет четврти град који је узео учешће у овом програму и тиме показао потпуну социјалну свест за младе нараштаје.

„Ово је једна институционална област у којој ми пружамо могућност деци да покажу како виде себе у будућности, као и оно шта желе“, истакао је Симић.

Такмичење у изради бизнис плана биће одржано у четвртак 21. марта од 12 часова, у сали Дома војске.

Извор: Југмедиа и Координацино тело