Архива вести
                   

ОБЈАВЉЕНО 11. ИЗДАЊЕ ЕВРОПСКОГ ДНЕВНИКА ЗА СРЕДЊОШКОЛЦЕ

3. децембар 2020.

11. издање Европског дневника ће вам приближити Европску унију. Европски дневник је водич за средњошколце у Србији о Европској унији, њеним институцијама и чланицама, европским вредностима и другим релевантним темама за младе.

Захваљујући подршци Министарства за европске интеграције и Министарства просвете, науке и технолошког развоја, преко 600.000 средњошколаца се до сада сусрело са Европским дневником. 

Европски дневник покрива широк спектар тема, од настанка ЕУ и њених институција, преко животне средине, људских и мањинских права, заједничког тржишта, вредности ЕУ и заједничке валуте. Средњошколци ће из ове публикације сазнати више о програмима размене студената, фондовима и стипендијама, волонтирању, програмима учења језика и какве су предности за Србију и њене грађане у процесу европских интеграција.

Део Европског дневника је и наградни конкурс за креативне радове ученика - Европа и ја. Учешће на Конкурсу се реализује на веб платформи: https://www.evropskidnevnik.rs/konkurs.html, На конкурсу могу да учествују средњошколци првог, другог и трећег разреда, који се такмиче у пет категорија: фотографија, стрип/карикатура, видео, блог и мултимедији. Ове године ће избор најбољих и најкреативнијих радова бити заједнички подухват публике и стручног жирија. Након периода пријава, који траје до 31. јануара 2021, посетиоци портала - www.evropskidnevnik.rs ће моћи да гласају за победнике овог такмичења до 5. марта 2021.    

Онлајн издање Дневника је доступно  на http://europa.rs/evropskidnevnik/evropski-dnevnik-2020-2021/

Извор: Euractiv.rs и Координационо тело