Архива вести
                   

ОБЈАВЉЕНА РАНГ ЛИСТА КАНДИДАТА ЗА ПОПИСИВАЧЕ

11. август 2022.

Бујановац – Београд -  Републички завод за статистику објавио је ранг листу пријављених кандидата за пописиваче на попису становништва који ће се спровести у окторбу ове године.

За кандидате који се позивају у другу фазу селекције (предаја документације и тестирање познавања рада на рачунару) на ранг листи је наведен термин и место тестирања.

Више од 40.000 кандидата попунило је електронску пријаву за посао пописивача, саопштио је раније РСЗ.

 “Сматра се да су објављивањем ове ранг листе сви кандидати који су конкурисали за посао пописивача обавештени о резултатима прве фазе селекције, и о томе када и где кандидати који су ушли у другу фазу селекције треба да дођу ради предаје тражене документације и тестирања познавања рада на рачунару”, наводе из РСЗ.

У случају да се не одазове довољан број кандидата потребних за обуку, редом ће, телефоном и имејлом, бити позивани кандидати „испод црте“ (кандидати који нису у првом кругу позвани на тестирање), док се не обезбеди потребан број кандидата за обуку.

Прелиминарна листа кандидата за пописиваче који се позивају на обуку биће објављена 20. августа 2022. године, у 16 часова.

Попис бирача ће у општини Бујановац спроводити 108 пописивача, у општини Прешево 90, а у Медвеђи 24.

Извор: Бујановачке, Координационо тело