Архива вести
                   

ОБАВЕШТЕЊЕ - 12.11.2021.

12. новембар 2021.

Координационо тело Владе Републике Србије за општине Прешево, Бујановац и Медвеђу  у сарадњи са Министарством за људска и мањинска права и друштвени дијалог, организује 16. новембра 2021. године у Бујановцу  друштвени дијалог „План од седам тачака, тема образовање“. Дијалог ће се одржати у просторијама Економског факултета из Суботице - Одељење у Бујановцу, са почетком у 10 часова.

Планирано је да у уводном делу скупа говоре министарка за људска и мањинска права и друштвени дијалог, Гордана Чомић, први потпредседник Владе и министар просвете, науке и технолошког развоја, Бранко Ружић, шеф мисије ОЕБС-а у Србији, Јан Брату и председник Националног савета албанске националне мањине, Рагми Мустафа.

По окончању дијалога, у 13.30 часова у згради факултета, учесници дијалога ће дати изјаве представницима медија.  

Такође, у оквиру дводневне радне посете Бујановцу, министарка Гордана Чомић  ће 15. новембра од 17.30 часова, одржати предавање студентима Економског факултета, Одељење у Бујановцу и говорити о заштити људских и мањинских права из надлежности Министарства за људска и мањинска права и друштвеног дијалога.